Thursday, October 1, 2009

Dua garisan halus

Selamat bulan Oktober semua.. Wah, lagi 2 bulan je nak masuk tahun baru..

Nak tanya la, korang tengok tak citer ni, kalo tak silap aku title dia, Dua Garisan Halus, yang ditayangkan di astro prima time bulan pose tempoh hari. Cerita tentang kuasa Allah, seorang GRO bole bertaubat ke jalan benar dan Ustaz pulak bole terjerumus ke jalan mungkar. Em, aku tak la suka sangat cerita nya, tapi pelakon dia not bad. Ada sharifah amani, nor khiriah dan esma yusuf. Kelakar nyer, dalam cerita ni isma yusuf jadi 'konon orang alim' ar, alih-alih next week ada lagi cerita dia jadi tukar identiti plak (zoey dan joey), which secara tetiba aku macam jadi fan plak kat dia.. hahahah. Eh chop, aku rasa title dia bukan Dua Garisan Halus la.. tapi Antara Garisan.. kan..

Wateverla, potong semua itu repekan, apa aku nak cerita ini adalah tentang dua garisan halus yang baru aku discover, iaitu:



Hehehe.. *grinnnn*.. ekekek.

Tapikan, tah yah la korang ucap tahniah dulu- sementelah ini belum lagi disahihkan oleh mana-mana doktor dan sonogram (wahh.. ayat). Niat nak bagi adik pada Zahra memang sangat meluap-luap, tapi still dalam hati, taknak la tragedi lalu berulang kembali. So, lemme confirm-kan dulu, then will breaks to you the good or the bad news. Jika benar ada berita gembira, Alhamdulillah.. sangat-sangat la aku bersyukur.. :D Zahra pun aku rasa dah mentally prepared nak adik, sebab kalo tanya, 'nak adik tak?', terus dia jawab, 'nak.. nak Ummi'.. heheheh.

Apa pun sangat berharap kali ni smooth sailing, pray for us ye korang.. :)

Terfikir sangat, kalu barang tu kita nak, kita simpan duit je, bulan depan, tahun depan insya Allah kita bole beli (like me and the mesin jahits). Tetapi bab anak, kalau Allah swt kata 'Tak, aku takan bagi', cuba macamana pun, berhabis duit hatta berjuta sekali pun takan berjaya dapat anak. Betul la orang cakap anak tu rezeki, rezeki dari Allah. Wallahua'lam.

13 comments:

  1. adala tu rezki ko beb..aku doadoakan kita bedua bejaya.hehehe..as

    ReplyDelete
  2. betul tu ann.. walo usaha camne pun, selagi Allah tak kata 'kun' makanya takdelah.. sampailah Allah izinkan.. seronok tgk 2 garisan halus tu kan??

    ReplyDelete
  3. ops lupa nak doa utk korang..

    to ann & as.. moga rezeki ini milik korang berdua.. :D

    ReplyDelete
  4. ku doakan yang terbaik ...
    bila nak scan tu?? *excited nih* ...
    hehehe

    ReplyDelete
  5. salam neeza,tahniah..smg Allah mudahkan sentiasa..
    leh tumpang tnye,camne awk buat strikethrough kat ayat2 tu?

    ReplyDelete
  6. isma yusoof ? hahahaha i hv a very long story about him .

    btw congratulation kakak!

    ReplyDelete
  7. tak kasi wish pon akak nak wish gak 'TAHNIAHHHH'...moga semuanya berjalan dgn lancar & selamat

    ReplyDelete
  8. as, u take care.. hv a gud rest.
    .
    .
    ira, ko bila lagi
    .
    .
    Dr D, tq. tgu nnt nx week kot baru nk g chk-up
    .
    .
    wiyah, tq. i'll make an n3 on how, ok.
    .
    .
    sya, hehehe.. dont break d news yet. nnt mlm ngah call mama.
    .
    .
    kak ina, orang cakap 'belum'.. but i'll save it for the nanti.. heheheh.. thanks

    ** korang, thanks :D **

    ReplyDelete
  9. darama tu tajuk dia garis halus...I love that one, memang insaf

    ReplyDelete
  10. dari citer antara garisan tu saya belajar jgn pandang hina or mengata orang lain dan merasa diri sendiri cukup bagus sbb sekelip mata je boleh berbalik kepada diri sendiri.. kalau orang berbuat dosa, itu urusan dia dengan Allah yang Maha Mengetahui segala2nya. ada mesej citer tu..

    ReplyDelete
  11. asu & wife en.sham,
    memang bermesej cerita tuh.. kena la plak ngan bulan poser..
    .
    .
    ain,
    ngeee...

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah... i could understand that these 2 garisan adalah macam hadiah palng best buat ibu ibu.. yang sangat seronok dan ta tergambar perasannya bila menengok 2 garisan mcm ni .. apapun... saya doaan smeua selamat, berjalan lancar dan sihat kali ini.. insyallah, moga zahra dapat adik yang sihat :D wink

    ReplyDelete