Friday, October 2, 2009

Zahra dan baby

Kat kampong ada baby baru, but not so baru la sebab umur dia dah 5 bulan – anak kakak ipar. Mula dulu, kalo aku dukong je Hadi (baby tu) atau mana-mana baby, Zahra mesti akan menangis terlalak-lalak – kononnya, sedih sebab Ummi ada baby baru.

Tapi balik hari raya hari tu, dia memang suka bila aku pegang Hadi dan ajak Hadi main sekali ngan dia – sayang kat pipi la, itu la, ini la dia ngan baby tu. Kena plak baby memang tak meragam bila orang lain pegang dia. Zahra memang suka sangat la kalo aku pegang Hadi sebab dia pun bole main ngan baby. Sampai satu ketika, Hadi dah nak balik, menangis plak la Zahra suruh aku amik baby Hadi, claiming that baby tu dia yang punya. Hahahah.. jenuh pulak berpujuk time tuh.

So, tu yang bila tanya, ‘Zahra nk baby tak?’, sepantas kilat dia akan jawab, ‘Nak.. nak Ummi’. And then aku pon akan reply, ‘Haa.. kalo nak baby, Zahra kena la tido awal..’ Ekekekekek…

4 comments:

  1. jawapan utk zahra kalau nak ada baby tu tak senonoh hahaha

    eh tpi nasya mcmtu gak, cuma nye bila tanya kalau baby adik pinjam toys boleh tak, dia ckp tak boleh..

    pastu tnya kalau baby doll pinjam baju leh tak, dilempangnye terus doll tu..ganas tak anak guwe??

    ReplyDelete
  2. haha.. baik punye respon! mesti cpt2 zahra masuk tido kan?

    ReplyDelete
  3. mai,
    wah, ganas nyer nasya.. garang nyer.. ikut sapa la tu.. heheheh..
    .
    .
    ira,
    yela cepat tido.. berjoget dulu sejam atas katil.. sabo jelah..

    ReplyDelete
  4. menariknya alasan suruh tido cepat tu .. kahakhak... bila la zahraa sya nak faham arahan.. boleh bagi alasan yang sama jugak :D

    ReplyDelete