Tuesday, January 5, 2010

Idealess Blog Giftaway

:: this post will become a sticky icky post till 5 January 2010. New post please scroll down ::

End of year, semua jadi tidak semangat.. dengan bos yang pergi bercuti, dengan Disember yang terlalu banyak cuti umum, dengan workload dan pesakit yang semakin berkurang (haa?? - mereka pergi melancong mungkin) dan lnpt yang telah selamat dihantar (so, tahun 2009 telah tutup buku untuk di-work-evaluate.. ekekek).

Kesian blog ni, seperti dibiarkan pulak.. hehehe.. yelah, dulu hampir setiap hari diupdate but lately, being abandoned. Ada kadang tu tulis but left unpublished, or I simply deleted the whole things. Terasa macam cerita yang ditulis itu adalah merepek yang orang pun muak nak membaca nya, atau cerita yang tak berkaitan- isu semasa yang people can read from the news atau cerita yang tak masuk akal: ek eleh, bende ni pon dia nak cerita.. hehehe.

Have I lost my mojo in writing? My own personal blog especially?? Ntahla, mungkin jugak sebab bahan yang ingin diceritakan itu lebih berat kepada blog yang satu lagi.. hehehe..

Setahun telah berlalu, yea, setahun dah usia blog picisan ini. Actually, this is not my first blog. Blog yang pertama ditulis ketika zaman masih bujang, bergelut dengan research dan thesis zaman post-siswazah. Blog tersebut masih ada, ironi-nya, aku pon dah lupa email apa yang aku guna untuk create blog itu.. ekekek. Blessing in disguise jugak, sebab kalo baca balik blog tu, seperti, 'kesian pelajar ni, rocket science project ke yang dia buat ni.. horror sungguh bunyi nyer..' wakakaka.. url of the blog? biar la menjadi rahsia.. huhuh..

Sebenarnya tak terlintas pon nak menghasilkan blog- especially menceritakan tentang milestone anak atau yang sewaktu dengan nya- sebab pada pendapat aku, cerita tentang anak sangat lame dan selalu nya anak first je berkobar nak cerita bila dia mula tumbuh gigi, merangkak dan sebagainya. Then, masuk anak kedua, ketiga dan seterusnya jadi tak heran dan akan seperti tak best plak bila anak-anak tu baca, 'Eh, Ummi ni kalo cerita pasal Along detail sungguh.. pasal acik setakat cerita kelahiran di hospital jer..' Heheheh.. ini pendapat aku la, yang selalu rasa terasa bila tengok gambar kakak aku zaman baby beralbum-album compare to aku yang beberapa keping jer.. ekekeke..

So, apa yang mencetuskan aku untuk buat blog ni adalah sebab zaman tu (last year) aku memang bergiat cergas dengan forum dan pembelian di eBay, dan ada kadang tu aku buat review products (breastpumps dan cloth diapers) di forum, aku rasa apa yang aku tulis tu significant dan tak nak ia hilang ditelan waktu, so aku wat la satu blog- yang mana later become my daily scrawling pulak.. hehehe. Selain itu, hari ini pada tahun lepas aku juga sibuk bergelut dengan musibah (the molar and chemotherapy) so, itu juga memberi idea yang sangat besar untuk aku menulis dan berkongsi cerita :-)

Kepada anda: terima kasih kerana membaca. Terima kasih kepada yang follow. Dan terima kasih juga kepada yang bookmark page blog ni (sampai waktu tukar url daripada neeza79 ke luvtale ni: penuh la my eml inbox dan sms tanya my new blog add.. echeh).

Seperti yang aku pernah cakap, I wanted to make a little giftaway. Giftaway yang tak seberapa - Yes, its a giftaway of free items.. heheheh. This is non-profitable blog. Aku tak langgan nuffnang so memang tak de sapa nak bagi duit hasil celoteh kosong ni. Tapi apa yang aku bagi tu adalah barang baru dan adalah sangat ikhlas ;)

OK, it's easy and simple: just say Hi, or whatever you wanna say in the comment box- together with your email-add or ur blog url, and you'll get:

One Ergobaby coin purse (color of your choice: blue, black, camel or maroon) and 5ml of HugoBoss for Women original perfume.

Giftaway begins today till midnite 5th January 2010. Terbuka kepada pemaustautin Malaysia sahaja (previously I've joined an international fabric exchange and have to pay rm75 for postage to US (harga postage lebih mahal dari gifts tu). Next time kalo ada orang sponser hasil tulisan ni baru bole bukak for international readers.. sorry). And the winner (Yup, only one lucky winner) will be announced on 7 January 2010 based on random-fair picking.

Good luck to all :-).

:: this post will become a sticky icky post till 5 January 2010. New post please scroll down ::

35 comments:

  1. Alamak...teruja sampai lupa nak kasi emel & blog. Sorry

    E-mel: megahasz@yahoo.com
    Blog: http://megahasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Naakkkk...naaaakkk..
    Muhahaha...

    Hi k neeza..
    murah hatinyer di hari coti rehat ni..
    leh lah hulur satu kat opismate ni..hehe..
    i follow u eh.. nt saya letak akak nyer kat my blog list k?
    hana

    ReplyDelete
  3. Salam.

    Kalau ada rezeki sy, sure sy pun nak. Blog neeza ni dh jadi blog mesti buka setiap hari selain dr blog farrahim. ni bukan satu ampuan tp kenyataan. tak kisahlah ann celoteh apa tp bg sy semua tu maklumat & pengetahuan yg boleh dikongsi bersama. blog jahitan ann pun sy rajin baca gak tp buat masa ni saje malas nak bukak setiap hari kalau tak mmg berkobar² nak menjahit jugak tp masa masih mencemburui sy...ekekeke
    teruskan berblog ann. ada je org yg akan baca. jgn risau...(sy la tu...eheheh)

    ReplyDelete
  4. An,

    Sila pos dengan sarung bantal. Hehehe...

    An aku nak ergo punya coin purse tu...

    my email khadijah.hamzah@gmail.com

    dan ini url blog aku http://sotodanwajik.blogspot.com/ (walaupun nko dah tahu... ku tulis jua sebagai memenuhi syarat.)

    ReplyDelete
  5. salam neeza...
    selamat tahun baru :D

    nak, nak giveaway prize!!
    boleh letak duit izzuddin dalam tu :D

    my email: purpledream34@gmail.com
    blog: http://purpledream-catcher.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. neeza!nak jugak!hehe ;p

    tele_kung@hotmail.com
    http://zerolewan.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. salam kak,

    alhamdulillah,..baiknye hati (dan rajinnye nak ngepos) buat giveaway..hehe!

    semoga anak dalam kandungan tu tempias la sifat pemurah mcm umminyer (^o^)//

    http://ibu2anak-kisahkami.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Salam..

    Nak cuba nasib jugakk.. Terima kasih sudi buat giveaway

    Semoga dimurahkan rezeki sentiasa

    email:farhanin1984@gmail.com

    ReplyDelete
  9. neeza,

    slamat tahun baru 2010.
    nk try gak nih.. mana tau ade luck 2010..:)

    email : lailasani@gmail.com
    http://lailasani.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. hi hi,,
    join ae..

    http://ikomn10.blogspot.com/
    zephyr10@rocketmail.com

    ReplyDelete
  11. hi! salam kenal..& happy new year!
    count me in yer..

    http://suzie284.blogspot.com
    email : suzie284@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. Salam..

    Dari text to verbal..
    langsung kita bertemu..
    Dari mata turun ke hati,
    dari hati langsung berkawan..

    apa punye pantun daa...

    hihi...

    http://yusrinahata.com
    yusrina.hata@gmail.com

    ReplyDelete
  13. hi sis...sounds interesting ur giftaway,simple and I dont have to crack my brain to put up a special entry for giveaways and contest..

    so this is my email and blog url..

    sstr_izah@yahoo.com
    http://atiqah-naa.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. salam n saya suka join giveaway ni...

    dah join ya....http://impianalamaniman.blogspot.com/2010/01/idealess-blog-giftaway.html

    email...nonemom@gmail.com

    ReplyDelete
  15. holla an.. so glad you are still blogging.

    aku hari2 bukak blog lama hang yang dah hilang itu, was surprised bila bukak takde apa yang muncul.

    some more blog hang sentiasa menjadi rujukan untuk aku breastfeed atau promo breastpump.. hahaha :)

    stay ceria always, kiss zahra for me, and your coming soon baby

    http://limaunipis.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. sungguh best giveaway yang u nak bagi tu
    leh tak i nak??
    hehehe.....
    nway...hepi new year neeza

    ieyza83@yahoo.com
    ieyza83.blogspot.com

    thanxxx

    ReplyDelete
  17. MYRA da join giveaway ny :)

    jenguk2 yurpp.
    http://myraluvherlife.blogspot.com/2010/01/idealess-blog-giftaway.html

    email myra, myra92_choc@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. im in

    http://ikomn10.blogspot.com/2010/01/idealess-blog-giftaway.html

    email-zephyr10@rocketmail.com

    ReplyDelete
  19. salam..count me ;)

    ikerdil@gmail.com
    http://faiz-afaf.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. salam.. count me too..

    atiegurlz@gmail.com
    http://umiharizahin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. salam...nak gak..
    selamat tahun baru..

    e-mail:umminabilah@gmail.com
    blog:http://ijanmemory.blogspot.com/

    ReplyDelete
  22. salam kenal~
    dengan ini.. saaAAyaaAA
    ingin mengucapkan:

    Selamat Thn Baru 2010 & Selamat berazam baru &
    Selamat mjadi member baru~ weeeeee~~~~

    p/s: azam thn lepas da termakbul ka?

    http://fairyku-bebas.blogspot.com
    elienz87@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. haiiii neeza !!!
    sy pon nk cube nsib gak :P

    hepy new yer ye awk..
    hope olz ur dreamz cme true !!!

    salam ukhuwah (^_^)

    http://suterakasihyann.blogspot.com
    sa_zza143@yahoo.com

    ReplyDelete
  24. Salam...

    selamat tahun baru ...wow mmg teruja nak try nasib kat cini mana tau kot bertuah.....


    http://zaikulim.blogspot.com/

    zbintim@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  25. salam :)
    seronok dpt 'jumpa' semula..

    okeh .. wanna join too.. who knows, may be I one lucky winner :P

    http://bilikjahit.anggunflora.com
    cahya_tmur@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. salam,

    Wud love to try my luck here!!

    my blog : http://arryrozy.blogspot.com
    Annarozy[at]yahoo[dot]com

    ReplyDelete
  27. salam...

    nk cuber jugak lah..memandangkan saya pon org baru dlm blogspot nie..(sblm ni active gna wordpress)...memula tercari2 jugak laa..cmner nk post entry..nk edit..nk save...aduyai...jauh ketinggalan sungguh..tp ni dh pandai skit..ssh nk brenti dah..hihih..teruja nk cuba jugak lah..mana tau rezeki awal Muhamram ni..

    ni blog sy:

    www.awjan84.blogspot.com
    ciknajwa@yahoo.com

    mekacih

    ReplyDelete
  28. salam...
    nak try luck kat sini..

    nazfa_fafa@yahoo.com
    http://fztogether.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. nak try gak laaa...
    luck di tahun baru...
    best la klu tiap2 bulan anjurkan giveaway camni...hehehe

    ni email saya : intanloveamir@gmail.com
    ni link saya : http://4love-diamond.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. salam..

    sorry menyibuk gak nak try... boleh kan? hehehe

    email: ezan_nsi@yahoo.com
    blog link: mareamysarah.blogspot.com

    ReplyDelete
  31. Salam
    sekadar mencuba nasib dan memanjangkan persahabatan

    email:arissa.soleha@ymail.com
    http://arissasoleha.blogspot.com/

    ReplyDelete
  32. Hai..nak jugak

    email : zura_latfi@yahoo.com
    http://zuralatfi.blogspot.com

    ReplyDelete
  33. hi Neeza,

    bole join lagi ke nih?
    x kira nak try jugak mana tahu ada luck.aminn

    hhee nice blog. i dtg dr fb.
    dura6769@gmail.com
    http://durratulain.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. Hi Neeza

    Saya nak join jugak
    mane tau ade luck kan..

    mummymer@gmail.com
    http://emmira.blogspot.com

    Terima kasih

    ReplyDelete