Thursday, April 1, 2010

Admitted and check-up

Zahra and I went back to Ipoh last weekend, while Mat's going back to his hometown sending my MIL. Travelling with Zahra (and my sis yang sibuk berdengkur di belakang) adalah agak mencabar minda: she wants this and that, nak makan ayam (I bought KFC), nak susu, and later wanted to go to the toilet sebab dah basah. Tensi akak yang kena drive ni (sebab selalu nyer, Mat yang drive.. hohoho).

We stayed at Ipoh, from Friday till Sunday. Ipoh was hot, extremely hot. Entah la, hakikatnya, macam serba tak kena balik Ipoh. I don't know but I think the house is soo sempit: dengan budak tuisyen dari pagi, trun ke ptg, masuk ke mlm, dan dengan 5 beradik, aku jadik naik rimas dalam rumah sendiri. Lepas tu sendiri jadik sangat bersyukur when Papa and Mama planning to go to Middle East during my confinement period, so that I can berpantang at my own home sweet home. Alhamdulillah.

Dan balik dari Ipoh (on Sunday), Zahra was hit with high fever- 39.7C, I tell you. And as usual, kalo demam, memang refuse nak makan, and also minum susu, so jadikla dia vegetable, lembik tak bertenaga. At first on Monday, masih ok but later malam tu dia jadik lagi teruk and we decided to bring her to Annur, and now here we are, staying night and day sebab dia kena admitted. Dr said due to lung infection sebab breathing dia pon dah jadik whizzing gitu: kena neb, kena cucuk branular, masuk drip glukose and salt sebab tak makan punya pasal.





Meanwhile, Zahra in the hospital, taking care by Mat, I went to my first official Gynae visit: yup, we have chose the place to deliver the baby: PCMC with Dr Seri. Klas nok, hospital macam hotel.. hahaha. Too bad Mat and Zahra tak bole tag along, plan konon lepas check-up nak jalan KLCC, but since aku sensorang je gi, lepas check-up, terus la balik (hospital).



We might be here till tomorrow (Friday) sebab Zahra dah nampak sangat sihat dan segar: asik nak gi jenjalan tengok babies jer.

OK, itu sahaja untuk minggu ini. Bubye..

5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. salam kak,

    huk aloh..kesiannye zahra. takleh la tgk gambo meraung tu..dulu masa muaz kena amik darah, saya pun siap buat drama air mata kat tepi katil.

    b'pantang rumah sendiri mmg best ye, semua ada. privasi lg. tp jaga2 la dgn kesihatan diri, lynn doakan akak sihat selalu..zahra, jgn nakal2 ye :)

    ReplyDelete
  3. neeza , weh tak jauh ke?kang jammed kat jln tun razak tuu??hahah cuak plak.

    ohh tapi under Pet kan???kelllasss besnyee.

    btw i rasa kite ni dah mengalami sindrom nak dok umah sendiri jek. lebih sedap dr umah org lain.my MIL selalu ckp, kecik mcmna pun rumah kite, rumah kite gak sedap kan kan?

    ReplyDelete
  4. lor. kesiannya zahra.. hope she get well soon.. kesiannya tgk dia..
    PCMC. wah. hebat.. nanti amik la gambo dlm sepital tu .. nak jugak org kampung ni tgk. berpa hinggit nak beranak kat situ?

    ReplyDelete
  5. lynn, harap ok pantang sendiri.. tak sanggup la pantang ipoh.. rimas dgn bebudak tuisyen yg ramai dan bising.. heheheh..
    .
    .
    mai, kalo tak sempat, akan naik ambulance hanta pcmc jugak.. ekekek..
    .
    .
    zura, panel la sayang.. kalo sendiri, tidak la ku mampu.. baik duit tu digunakan untuk beli menda lain (me yg cheapskate).. ekeke

    ReplyDelete