Monday, July 12, 2010

A little jubah dress and a new home..

A dress or a little jubah for Fatnin. Fabric used was sari and it really hard to sew as the threads easily coming out even after sergered the edges. I hope the dress fit Fatnin well because when the threads came out I have to 'makan' the baju a bit.


In another story, the freezer was totally full with my milk and they have to have a new home.


So, we bought a new chest freezer. There goes my budget to buy me a Nano.. erm..


OK, thats all. Happy Monday.

17 comments:

  1. ikan, daging letak kat mana labu :P

    ReplyDelete
  2. tu pasal bli chest freezer sbb b4 ni ayam/ikan/daging tu letak kat kedai..heheheh... ;)

    ReplyDelete
  3. fuyooo...sungguh masyuk hasil pam! ini pam berapa kali ni? every 3 hours kah?

    ReplyDelete
  4. wowwwwwwwww...
    terujanya bila tgk ebm itteww.... moga2 sy pun diberikan rejeki yg sebegitu bila bb dah kuar nanti.. insyaallah...

    ReplyDelete
  5. i will stock up my EBM macam ni jugak when i the second one is around. kena beli feezer cam ni jugak la gayanya...

    ReplyDelete
  6. salam kak,

    chest freezer ke nama dia? ooo...sama mcm kat umah mak, buat simpan ikan.

    p/s: nnti leh la jual eskrem malaysia perisa susu ibu..hoho! ^^

    ReplyDelete
  7. Nad, pam bila engorge (~3x sehari) dan alhamdulillah, each time pam dapat la dalam 12oz (6oz sebelah) tu yg bnyk tu.
    .
    .
    Laila, insyaAllah
    .
    .
    Azrina, rm700 harganya
    .
    .
    DD, sure you can.. chaiyok-chaiyok
    .
    .
    Lynn, takut org tak nak beli je: seram dengan air susu badan tuh.. hehehe

    ReplyDelete
  8. neeza, beli kat mane chest freezer tu dan ada brp para or tingkat kat dlm tu? brand apa ya freezer ni? thanks.

    ReplyDelete
  9. waaa...kagum!kagum.tahniah dpt menten susu banyak mcm tu ye neeza.sihat baby,hati mama pon hepy sokmo!hehehe...

    nway neeza,ape amalan diet neeza ye hingga mencapai tahap suksess mcm nih!protege nak ikut nih..heheheh.tq

    ReplyDelete
  10. zana, bli kat fasa 4 tamb, bbbangi as i stay in putrajaya. jenama daewui x silap, kapasiti kecil je 100l kot.. tak pasti plak..
    .
    .
    haja, saya makan kurma setiap hari dan minum banyak.. bf pon mmg cepat haus.. tu jela yg lain mcm biasa je diet sy, dan alhamdullilah Allah bg bnyk susu.. awak pon bole jugak, i bet ;)

    ReplyDelete
  11. merhaba
    maşaallah anne sütü mü onlar?
    nasıl oluyor o kadar süt?

    ReplyDelete
  12. Merhaba, yes. O benim sütüm. Ben breastpump kullanarak belirttim ( medela dağlar).

    ReplyDelete
  13. ben de breastpump kullanıyorum ama ben sadece 50 ml süt doldurabiliyorum.. bu kadar süt olması için farklı bir yemek mi var sizin oralarda:)
    ayrıca türkçeye çevirdiğin için teşekkür ederim...

    ReplyDelete
  14. Saya juga menggunakan Breastpump tapi aku boleh menulis hanya 50 ml susu .. susu jadi anda perlu membuat makanan yang berbeza ada:)
    juga terima kasih bagi anda dibuat untuk Turki ...

    ReplyDelete
  15. Yes, sen senin süt üretimini itelemek için sağlıklı yulaf ve tarihler yemek yemek için need. O ne i vurgulama. . I umur benim çevirim eğlendirici değil.. Hahaha..

    ReplyDelete
  16. I'll try to oats and dates for replicate the my milk...thanks



    Saya akan cuba untuk gandum dan tarikh untuk meniru susu saya ... terima kasih :)

    ReplyDelete