Monday, April 25, 2011

Gem found part2


Bobbins box

And the best part is it's cheap, transparent and can fit 45 bobbins in a case. I bought two so that I can differentiate between the domestic sewing machine bobbins' and the industrial machine bobbins'.

*Sorry for the lack of update. I've been very busy with baju kurung(s). Will be back to write if time permitted. Thanks for dropping by, btw. Have a nice day ahead :)

Updated:
I filled the case with bobbins and unfortunately I discovered that I have to buy another one case as the two that I got is not enough.. huhuhu..



7 comments:

  1. pernah jumpa kat mana ntah... bekas utk isi ubat sebenarnya, exactly mcm ni ler, akak pon x terfikir, tp hubby yg dok suggest instead of isi ubat, isi jer bobbin hahha.. agaknya dia serabut tgk bobbin akak tuh bersepah kut wakaka

    ReplyDelete
  2. tul tu kak mila.... bila baringkan bobbin tu macam tu senang sikit nak pick warna. kalau tak asyik dok belek satu satu.... good idea neeza. i should get one for me too...

    ReplyDelete
  3. Mila & Niza, ni sy beli mmg kat section craft kat pasaraya tu.. mmg purpose utk letak bobbin..

    yg letak ubat tu penah sy jumpa tapi bole ke letak bobbin, mcm kecik jer.. mungkin cukup muat satu bobbin je rasanya..

    niza, bende ni mmg best sebab senang nk cari bobbin kaler apa, tak serabut dan yg best dia murah rm6.90 je sy beli kat pasaraya tu.. puas hati!!!

    ReplyDelete
  4. 6.9 jer.... kat mana. nampaknya mcm muat untuk 45 bobbins . of coz 45 colors right.... saya suka..... again... ;D kat mana ...

    ReplyDelete
  5. neeza, boleh letak 2 bobbin, kena baringkan lerr

    ReplyDelete
  6. niza, beli kat pasaraya sabasun kat tganu ni..
    .
    .
    kak mila, oo.. bole eh..kena yg transparent senang la nk nmpk warna benang..

    ReplyDelete
  7. trganu.....jauh sungguh la hai....

    ReplyDelete