Wednesday, April 16, 2014

Diari Celik Saya

‎Setelah membelek-belek buku kecil bersaiz comel ini, I came to a conclusion that every Muslim kids should own this book. ‎MasyaAllah bagus sangat isinya, starting from the ayat "Alhamdulillah, hari ini saya...." mengajar anak-anak supaya mensyukuri nikmat Allah pada hari tersebut. Ada jadual solat jugak, dan ada ayat apa dalam Quran saya baca hari ini. Brilliantly design, Subhanallah. Template dia sama je cukup utk 40 hari so after 40days must use new book. I will buying more for cousins Zahra jugak. Harga Rm12, boleh dibeli di website As-Sohwah atau Butik Modest Culture di Putra Kajang. 

Btw, gambaran minda impian, ada conversation berbunyi begini:
Me: Apa yang Zahra lukis?
Z: Ini Yahya.
Me: Napenya Yahya mcm Abu (the cat)?
Z: No, ni bila dia dh pandai merangkak. Now, dia pandai menyusur je, kalau pandai merangkak kaki dia akan naik ke atas macam gambar tu..
Me: Ooo.. (wow, real imaginatif.. heheee...)

Alhamdulillah

#review #book

Xoxo : Neeza

No comments:

Post a Comment