Tuesday, February 17, 2009

Terapi Minda


By to-date, I’ll guess sesiapa sahaja yang baca blog ini tahu aku sakit. But not the kind of sakit yang terlantar sampai jadi kurus kering tu (how I wish: part yang kurus kering itu.. heheheh), cuma dalaman yang sakit and physically nya fit terlebih-lebih la pulak.

Dan dalam kesakitan ini (yang kerapkali mengubah mood ku menjadi harimau), tidaklah merubah hobby aku iaitu online shopping. Heheheh.. yang sakit adalah jasad, roh dan nafsu masih sihat walafiat.. :p

For me, online shopping is very convenient – tak perlu keluar rumah which you have to wear proper cloth with tudung, cari parking, pusing-pusing cari barang di mall, long queue for paying, and then end up beli barang yang sepatutnya tak dibeli. We have set what we want to buy, cari website yang menjualnya – survey as some of websites offer cheaper price than others, better package or free delivery. Of course you have to have a credit card or subscribe to your online banking services in order to shop via internet.
However, I found that, only certain barang je yang dijual online. Kan best kalau groceries like ikan and sayur can also be bought by a click.. – punya la malas ini orang.. heheheh..

And, what excite me more is when I received my parcel.. yeay.. Rasa macam satu kepuasan je bila barang yang kita beli sampai di muka pintu.

People said that shopping is one method for mind therapy. Erm, I couldn’t agree more..
:-) selagi poket aku tak sakit la.. ekekeke…

2 comments:

  1. ade tak budak opis ko yg tanya soalan ni.. diaorang tak tipu ke? heheh.. entah.. stakat ni ok je plak aku beli.. cuma antara satisfaction tu je la.. ade jugak beli barang yg kita tak satisfied..

    ReplyDelete
  2. Alhamdullillah, semua barang yg dibeli selamat smpi ke pintu rumah. Kalo sangkut pun setakat snagkut kat kastam jer.. duhh..

    ReplyDelete