Saturday, December 5, 2009

Solution found

Aku penah merungut pasal baju Zahra hilang/salah bagi di taska disini.
So untuk reduce baju hilang (pasangan seluar atau baju), what I did is to send dress atau romper.
Tapi dress Zahra kebanyakkannya adalah dress lawa yang purposely beli untuk pergi orang kawin (dan yang seangkatan dengannya) dan untuk dihantar dipakai di taska adalah sangat merepek.
Romper plak banyak yang bersaiz kecil dan belum lagi aku jumpa romper for 3yo toddler except romper baju tido.

So, sebab hidup ni senang, tidak susah, what I did was to sew a romper for her. Yeay.. and it turn out very presentable. Lepas ni nak buat banyak-banyak lagi untuk dihantar ke taska.. Hehehe...


You can read the details here.

Happy weekends readers. :). OK, nak pegi menjahit lagi.

4 comments:

  1. buat jek dress Aline hehe..i kannn kalau tersalah baju budak or biasanye towel..i terus buang haha siut x?

    ReplyDelete
  2. cantik2. apa kata buat utk anak dara sy skali??

    ReplyDelete
  3. neeza.. kat dlm tu rupanya camne eh? nmpk cam dress.. ke haku yg x bape nmpk? hehe..

    ReplyDelete
  4. mai, ye! sangat siot buang baju orang. Heheheh.. I plak siap basuh and bagi balik. Yang klakar ada masa tu, baju tu dah kita pulangkan, datang balik ke kita.. Haish!
    .
    .
    Zam, kalo nak, bole jer.. heheh
    .
    .
    Ira, nampak memang macam dress tapi dia seluar.

    ReplyDelete