Sunday, August 30, 2009

Link Paypal with eBay

Sebab ramai yang bertanya macamana nak daftarkan Paypal/credit card dengan eBay, so here is how to do it:

1. Open your own eBay account.

2. Go to MyEbay then click to My Account

3. From MyAccount, you go to PayPal Account, then you'll be redirecting to the paypal.com

4. At paypal.com, register your data and your credit card (any credit card will do).

5. After registering, you have to wait at least 2 weeks for activation from the bank, where you'll get the activation number tru your monthly statement.

6. Key in the 4 digits number and you'll now able to shop worldwide.

Itu sahaja. Akhir kata, hepi shopping - don't blame me if your CC is overspent. Hahah..

Overlocking effect

My 7444 came with overlock features - which mean, if you do not own any Serger you can simply sew edging using the overlock stitches.


My verdict: the stitches look neat and durable but it takes time to sew, I prefer using the real edging machine.

Thursday, August 27, 2009

Aku gemuk

Wakakaka.. ini berikutan dengan gambo di entry Kenangan Ramadhan episode1.

Pengakuan berani mati: aku memang sangat-sangat gemuk dahulu (stress on DAHULU ni okey.. hahahah). Zaman sekolah memang ku gemuk - berat akhir tingkatan lima adalah 61kg, dan berat terberat yang pernah dicecah adalah 69kg ketika zaman matriks. 69kg tu.. sama berat masa aku pregnantkan Zahra 9 bulan.. hahaha.

Actually banyak lagi gambo zaman belajar yang menunjukkn aku extra-vagant gemuknya, but since tudung-less, so tak nak la mem-publicize kannya. Nak tengok jugak, jom datang umah - tawaran dibuka hanya untuk muhrim sahaja.. ngee.

Mat waktu lepas kawin pun terkezut melihat gambo isterinya di zaman muda remaja. I guess kalo dia kenal aku zaman tu, mesti dia tak nak ke aku.. kuikuikui..

What's accompany you?

Being a FTWM, I'm only manage to be with my precious 7444 at night after my baby and MrHubby has gone to the lalaland. Sewing alone in the middle of night sometimes can be very boring and creepy. So, the only things that keep me awake is:

Yes, my phone cum ipod walkman.
Love this gadget to bits. The only things that remind me that’s I’ve been up the whole night is that I’ve been listening to the same song more that twice. Heheheh..

Kenangan Ramadhan - episod1

Ramadhan sebenarnya memberi banyak sangat kenangan pada aku. Antara nya adalah ini –
hehehehehe (jom pakat gelak sama-sama).. wakakaka

Tak.. tak.. aku bukan nak cerita yang aku masuk matriks time bulan puasa (tak.. aku tak enroll matriks pada bulan puasa) atau kisah berpuasa di matriks yang pertama kali nya berjauhan dengan keluarga di rantau orang, bangun sahur dan berbuka dengan kawan-kawan, tapi ini (meh aku zoom skit):
-sekali lagi jom gelak bersama-sama.. muahahahaha

Ye..ye aku sangat gemuk. Tapi aku bukan nak cerita pasal saiz badan, tengok betul-betul.. nampak tak – tudung labuh tu.. ekekekek. First time pakai tudung adalah masa matriks - tu pun terhad kepada minggu orientasi yang berlangsung selama 6 hari sahaja. Habis orientasi, jumpa pulak geng yang tak pakai tudung (kalo ada geng, memang naik tocang.. hahah), so tudung tu pun melayang (kalo tak de geng harus aku bertudung labuh cenggitu selama setahun.. wakakaka). Then by season (and tahap keinsafan yang cepat lekang) tudung tu macam chipsmore – kejap ada, kejap tak de.

Masuk first year dan seterusnya sampai la grad, aurat tu memang la terdedah (I’m not going to put any picture.. sorry.. ekekek). Then after Grad dapat keje kat m.rsm, mahu tak mahu kena la pakai tudung (hohoh), tapi balik Ipoh, terbang.. Then when I quitted teaching and enroll for post-grad, keadaan masih sama - masih tidak bertudung. Sehinggala, sehinggala, Ramadhan 1394, ketika berumur 24 tahun, aku mendapat hidayah (alhamdullilah..). Terus pakai tudung sampai sekarang (dah tak terbang dah).. Alhamdullillah.

Aku suka Ramadhan.. aroma pagi nya sangat menyegarkan..
Nanti sambung dengan episode 2. :-)

Wednesday, August 26, 2009

Berbuka dengan bakal doktor

When I was sick at PPUM, I was assigned with medical students doing research on topic something like how to handle patient @ monitoring patient behavior. They are nice young people who are in my opinion really suitable to become a doctor. And today they came to my house to visit me and also to get to know my health condition, and since they're coming all the way for UM, I invited them to iftar with us.



I hope that Lokman and Jamie will become a good and dedicated doctors in the future :-)

Aiskrim

Lepas berbuka tadi, aku ingat nak makan aiskrim. So, cakap kat Zahra, 'Awak makan nasi tak habis ni, Umi nak makam yimyim', dengan harapan dia tak tahu pekebende nya yimyim itu. Sekali, 'Zahra nak makan aiskrim jugak', with very fluent pronunciation.

So, terpaksa la aku bagi dia makan aiskrim itu. Aku tak tahu pun yang dia makan aiskrim - ni mesti keje Walid. Hehehe..

Twin needle experience

I was so eager to try the twin needle application that comes with my 7444 when I read Katie's review.

My experience using the twin needle was as same as Katie, which the twin needle’s stitches gift a very neat finish just like the t-shirt sleeves.



Well, besides straight line, the other kind of stitches also can be sewn using twin needle.

So, why don’t you try? The twin needle can be bought at Singer shop for RM7 per piece.

Tuesday, August 25, 2009

My favorite Sewing store

Located in Bangi. There’s two:

One in Kompleks PKNS: Nouri Enterprise

A very small outlet but don’t under-estimated. Even tho it looks small compare to your store room, it’s well-equip will all the essential sewing stuffs. I really like this store (very very much) – harga pun murah.

Another one in Kompleks Warta, Level 2: Perniagaan Sin Bee Jaya.

This shop actually sells barangan orang kahwin but still have those fundamental stuffs for sewing.

Kerja.. arghhh...

Malasnya.. malas nak mampus. Aku tak tahula kenapa lately aku memang tak de mood langsung nak kerja. Sejak pindah masuk ke hospi ni, terasa diri ni sungguhla tidak produktif nya (dari segi kerja). So lazy till I can sit and doing nothing the whole day, the whole week, the whole month!

I think I have lost my mojo towards my work.

Kalo keje swasta bole jugak riki-riki jobstreet.com – argh, I’m stucked.

Current mode: Bosan dan malas gile babeng.

Btw, today gaji.. hahahah. Lunchour nnt nak gi sopping.. huhuhuh.. (anti-climax punya conclusion..)

My sewing stationeries

Well, when I sew, I love to have a complete sewing equiptments.

These are part of my sewing utensil:

Scissors and cutter– I have 3 but only use 1: the red one is my favorite. The black one has been use to cut paper (sewing patterns) hence no longer suitable to cut fabric. The green one is useless – found out that the blade was blunt from the day it was bought.


Measure – Same as other sewist, I use measurement tape and rulers.

Markers – I have 4 different types of marker: the water-washable pen, 2 colors pencil, chalks, and carbon papers. I love the chalks very much compare to others.


Magic box – what contains in this magic box is everything that essential for sewing purposes. It contains threads (of different colors), bobbins, elastic threads, piping tapes, waist tapes, ribbons, beads and spangles, needles, spare machine needles, and buttons.

Bangun sahur

Bangun sahur sebenarnya tiada masalah bagi aku - just set the alarm and I'll be ready to awake at the schedule time. Menyiapkan makanan sahur juga bukan satu masalah besar, biasanya hanya panaskan lauk berbuka semalam dan buat hot drink sikit, and voila, sahur is ready.

Yang menjadi masalah (punca kemalasan) adalah nak mendaki tangga mengejutkan MrHubby. Punya la bercinta, at a times rasa nak laung je dari bawah.. hahah.. punya la sayang lemak-lemak kat badan ni.. ekekekek.

And now itu tidak menjadi masalah lagi - sekarang ni call jer.. hahahah.. 'Abang, sahur ready, turun makan jom'.

Thanks to Syigim for such a brilliant idea. :-)

Sunday, August 23, 2009

Everything - pending

I'm supposed to finish up my 'sneak preview' project and some orders from the customer, however was urged to go to kampung due to something unexpected. However now, I'm on the way going back to Putrajaya, and hoping for a miracle to happen thats is having more that 24hrs a day. LOL..

Kantoi..

Ada orang tak puasa.. request bina jam 1..

Eh.. marah la plak bila kita tangkap gambo.. heheheh..

Saturday, August 22, 2009

Menu berbuka hari ini

Its ayams and puyuhs.. fresh from the farm :-)

Pertama Ramadhan ini

Kami baru lepas bersahur - sementara menanti masa untuk Solat Subuh.
My mil condition has improved a lot, since we arrived at 5 yesterday. Waktu sampai tu cuak juga tengok - she seems cannot make it to today. But seeing her condition last night and just now, Alhamdullillah.

I have to admit that ini adalah pertama kali aku menyambut 1st Ramadhan at my in law house. We've been married for three years: 1st year, for 1st week, I fasted alone back in the rumah sewa: Mat was away, working at Myanmar. I was pregnant Zahra at that time. 2nd year, we celebrated 1st Ramadhan at my sil house in Kemaman. Next year, it looks like we have to go back to Ipoh for 1st Ramadhan.

To my customers, since I'm not at home this weekend, so I'll be away with my precious machine, thus, I'm not be able to make any of your orders. Therefore, the delivery might be delayed - which some of you I promised to get it done by Monday. I hope its okey with all of you, if anything email me, ya.

Friday, August 21, 2009

Pagi yang..

..pelik?

Well, I punch in @ 8, then vroom to komuter Kajang, to fetch my SIL, who's having her one week semester break and wanted to spend her holiday with us, instead of going back to Tganu. After fetched her, we went to Hentian Kajang, to buy her ticket going back to Kedah next week. We (omitting my SIL) was planned to go back to Ipoh this weekend to celebrate fasting with my parent and suddenly change the idea to go back next week instead sebab next week cuti panjang skit (due to Merdeka celebration). I planned to buy tulang and daging this afternoon to make sup tulang for our first day sahur tomorrow morning. When I'm about to leave home, to continue working, Mat called. Something 'bad' happen at the kampung and we're urge to go back to Terengganu.

I'll be updating soon.

Apapun, I just wanna wish my friends and my readers, Selamat Menyambut Ramadhan. Semoga diberkati dengan amal yang memanfaat.

Thursday, August 20, 2009

Sneak preview

.. of my current project:



I hope I can finish it by this weekend. Oh, I have so many datelines to catch - need more that 24hrs a day.

Wednesday, August 19, 2009

Kembali bekerja

Ya, hari ini kembali bekerja secara officially di lab setelah 1 minggu bekerja ‘luar’:
Selasa-Rabu – kursus
Khamis-Jumaat – EL
Isnin-Selasa – kursus

So hari ini aku jadi macam blur-blur ajer.. hahahah.. Baru seminggu tak kerja bilik dah berubah sikit – dinding color baru. Actually, today, we having the Breastfeeding Convension @ Auditorium but since I’m having department meeting, I skip the convension.

Hasil perbincangan ketika meeting:

Hahah.. sungguh tidak senonoh perangai seorang pegawai kajikuman ini.. ekekek.. (kualiti gambo tak comei sebab tangkap via hp)

Okla, story-mory later.. Nak gi lunch :-)

Tuesday, August 18, 2009

Captured what is on your screen

This is for anon (I hope you're Malaysian coz I'll write in rojak.. hahah), and also for friends yang telefon semata nak tanya 'camana ko buat tu hah?'.. heheheheh..

Well, if you wanna capture what's in your screen now/currently or you just want to capture your desktop, what you can do is (eg. you want to capture your desktop):
1. Go to desktop (or any screen featured things that you wanted)
2. Then, click print-screen (PrtSc) on your keyboard. Just a click. Nothing will happen but do not worry.
3. Then open Paint application (or any other application that can edit picture)


4. Then, in Paint, click Edit -> Paste (or simply Paste on the white area)


5. Then, you're done.


Selamat mencuba. Btw, 'pesanan penaja', you can capture anything you like in the net BUT hakcipta/trademark, kena respect jugak, ok :-)

Monday, August 17, 2009

Is Facebook spamming your mail?

In my case, YES it is:


And today, just today, I know how to turn off the spam button. Heheheh.. If you bumped into same scenario just like me, what can you do is:
1) Go to Setting (beside your name, before logout button) and click the button
2) Then go to Notification
3) And uncheck the relevant square
4) Then, you're done


Selamat mencuba :-)

btw, thanks w@ni.. heheheh

Weekend project

Since Aidilfitri is just around the corner, one of my raya projects, beside making baju kurung(s) for me and my daughter, I've made the new curtains. Ngee..

Actually sewing curtains is not that hard (especially for the normal type of curtains), however since we're nor using the hook type curtains but the button curtains, so it took the whole weekend for me to sew it. However, Im very glad with the new machine as it can automatically sewn the buttons and the buttonholes (jimat masa saya).. heheheh.

So, this is the outcome:


And YES, I am indeed very satisfied with what I've sewn. :-)

Sunday, August 16, 2009

Semangat hari raya

Yeay, I've done with one of my raya project - tukar kain langsir.
This was last year curtain.

My personal note: Tak senang sebenarnya nak jahit this type of curtain - jenuh jahit belt/tangkainya. I remembered my conversation with Mama when she first came to our house: 'Eh, nape pakai langsir camni. Jenuh la nanti kalo nak tukar', and I replied, 'Langsir camni cantik skit, tak pakai hook. Kalo nak tukar nanti, beli jer'. Heheheh.. sedap je kan jawapan tu. Sekali hambek.. ekekek..

Apapun, I am fully satisfied with the outcome. Ngeee..

Pin cushion

This is the old one: Full, overload, light- sekali bersin boleh terbalik.


This is the new one: Can put all of the pin needles, I need tons of pins while sewing: amatur la katakan.. heheheh


There's one in the Anna Maria Horner's book - pin cushion caddy - comel but looks quite complicated. In need for a new pin cushion, I googled. And I bumped into this link. Best, way easy, done it within 15 minutes. Dan bestnya, sebab base adalah pasu (bunga telur orang kawin), jadi tak de la incident tergolek.. hehehe

Belt of orion

I'm making this at the moment:

Can you spot the odd one.. heheheh

Saturday, August 15, 2009

Pin cushion

Yang lama adalah ini: Penuh, overload, ringan- sekali bersin boleh terbalik.


Ni yang baru: Can put all of the pin needles, I need tons of pins while sewing: amatur la katakan.. heheheh


There's one in the Anna Maria Horner's book - pin cushion caddy - comel tapi cam complicated la plak nak menjahit nya. In need for a new pin cushion, I googled. And I bumped into this link. Best, senang gle. Seperti kata penulisnya, within 15 minutes dah siap. Dan bestnya, sebab base adalah pasu (bunga telur orang kawin), jadi tak de la incident tergolek.. hehehe

Dual function dumbbell

Beside firming your biceps, it also can be a very helpful tools as a ballast (pemberat) to cut the fabric - when mr.husband is not around or busy watching the badminton tournaments to help.. :-)

Friday, August 14, 2009

Tips on Mesin jahit

These are few tips on sewing machine that I found quite useful - for those who seems to have problem with their machine.

Tips 1: Your Sewing Machine Doesn't Hate You

Tips 2: Merawat mesin jahit

Face mask

The H1N1 has become a treat. More people are dying each day. People, lets protect ourselves.

Inspired by Peg, I've made myself a face mask.
It is as easy as A,B,C. I managed to make it within 15 minutes.




Jom cuba, guna kain perca jer..

Lets protect ourselves

I'm still at home: Zahra dah sembuh, alhamdulillah, her body-temp has gone back to normal state, but since today is Friday, alang-alang je aku cuti terus.. heheheh.

While broswing in the FB, I came across this blog. She showed on how to make your own face mask. Kat lab tu belambak je face mask - yang N95 pun ada. But since H1N1 transmit via droplet, the normal face-mask pun actually protective enuff. Dan sementara Zahra taking her afternoon nap, aku pon cuba la buat - senang gle, semudah a.b.c.



So, how do I look? Ada macam Aisha Ayat-ayat Cinta tak? (uhh.. statement ni tak agak-agak langsung.. LOL)

Thursday, August 13, 2009

Hari ini

Zahra masih demam tetapi alhamdulillah, sudah mula nak kebah. Muntah berkali-kali dan sehingga petang tadi dah 3 kali bersalin cadar katil. Seperti yang dikatakan semalam, hari ini aku tak kerja. E.l. jaga anak sakit di rumah. Mungkin esok pun akan e.l. jugak.

Berikutan dengan 3 kali bertukar cadar, cadar yang sedia dipakai sekarang adalah cadar yang terakhir dalam simpanan. Kiranya berlaku muntahan lagi malam ini, kami mungkin akan redho tidur di atas katil bogel (katil yang bogel bukan kami.. hehehehe). Cadarnya actually dah dibasuh tapi seharian hujan hari ini. So, tiada yang kering. Harap esok cuaca panas sebab bukan sahaja cadar berlepuk, baju (masam) pun banyak di ampaian.

Walaupun demam Zahra agak tinggi (up to 39°C), tapi kami yakin ia adalah demam biasa sahaja. Dah lama sebenarnya Zahra tak demam, kali terakhir adalah 4 bulan yang lepas, dan dari sejarah demam nye Si Zahra, badan panas dan muntah-muntah adalah perkara biasa. Ye, kami elak dari pergi ke hospital, sebab Zahra bebas selesema. Pergi ke hospital bagi saya adalah lebih bahaya - boleh menyebabkan jangkitan nosokomial (jangkitan sekunder dari hospital disebabkan daya tahan diri yang lemah, eg. demam).

Terima kasih kepada kawan-kawan yang menelepon, sms, memberi komen di-entry yang sebelum ini, meng'wish' supaya Zahra cepat sembuh. Jazakallahukhairan. :-)

Wednesday, August 12, 2009

Tomorrow adalah EL

I'm on the middle of a course and a day left till I become a certified LC, and suddenly Zahra jatuh sakit. I have to take e.l. tomorrow and that will immediate conclude me as a LC-candidate dropout. Huhuhuh..

Tuesday, August 11, 2009

Kerja

Aku suka kerja aku - punch in at 8, punch out at 5. 5 days a week, no oncall.
Keje pun setakat pening di tempat keje: tak penah sampai bawa balik umah. Tak penah as never bring any work-related back home :-)

Aku penah keje McD - aku suka jugak, sebab pakai uniform, so takla pening hari ni nak pakai baju apa. Makan pun free, hari-hari makan McD. Tapi keje ni tak bole bawa ke tua - penat woo, keje sangat keras plus hujung minggu pun kena keje.

Dalam banyak-banyak keje yang aku buat aku rasa aku tak sesuai jadi pendidik. Aku bole mengajar, but the working hour sangatla menyesak jiwa. I remembered when I was a teacher in m.rsm, hujung minggu pun kena kerja sebab ada curricular activity. Waktu jadi lecturer kat IPTS plak, kena bangun like 4 in the morning to siapkan the lecture notes, soalan tutorial + skema jawapan.

Kesimpulannya, aku suka keje aku sekarang. Gaji tak la beso mana, but I have my quality time with family. Nothing else matters..

Monday, August 10, 2009

Tag 5-5-5

Sebab hari ni adalah hari malas, jadi aku merajinkan diri membuat tag.. hahahah

Ditag oleh DNNA

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini
1. Seorang doctor tetapi nak jadi pensyarah dan sekarang ni tengah buat Master in Pathology.
2. Ada 3 orang anak: 2 anak bujang, sorang anak dara.
3. Sangat pembersih dan organize.
4. Suka shopping, memasak dan membaca novel.
5. Saya kenal dia hanya dalam alamaya ni sahaja.. heheheh

Nyatakan 5 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.
1. Microbiologist tapi berangan nak jadi tukang jahit (baru je berkecimpung secara amatur mengambil upah menjahit baju kurung).
2. Berkahwin, mempunyai seorang anak bernama Zahra, berumur 30 tetapi selalu disalahertikan oleh orang sekeliling sebagai pelajar Universiti.. muahahaha (sila muntah darah)
3. Tak kisah apa orang nak kata, as long as kerje aku jalan, apa yang aku buat tu betul (mengikut peraturan) dan task itu siap.
4. Sometimes can be very selfish (it’s either me, Mat or Zahra – peduli apa pasal orang lain)
5. Sangat percaya ‘kalo dah bukan rezeki kita, cuba macamana pun takan dapatnya’.

Nyatakan 5 hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.
1. Menjahit – for the time being, hobi ni jatuh nombor satu (sebab sangat jakun dengan mesin jahit baru itu).
2. Blogging – satu ruang expresi diri.
3. Mengemas rumah, spesifiknya menyapu dan memvakum – sakit mata tengok lantai berdebu.
4. Main rubik-cubic, sudoku
5. Golek-golek depan tv dengan Zahra tengok Bolt, zoom-zoom.

5 orang penerima tag yang seterusnya.
1. Syigim
2. Ira
3. Zerol-Ewan
4. Mai
5. Zoora

Kalo malas-malas tu, mehla buat tag :-)

Lazy Monday

Memang gile malas la nak keje hari ni. Punch in lewat 7 minit. Masuk keje dok ngadap pc – blog hop, baca email, then sembang-sembang kosong. Heheheh..

Tak sabo plak nak tunggu esok – ada kursus for three days.

Time tertekan dengan kerja and dapat plak pergi kursus, memang best. Tak kisahla walau kursus tu dijalankan di perkarangan hospi ni jugak.. hahahah.

Sunday, August 9, 2009

Aktiviti hujung minggu

We avoid the mall in prevention to the H1N1, but staying home all day is quit boring. Walid main basikal, so we off to the pool.



Bercerita pasal Zahra, well, dia dah bole cakap - no longer word by word but in full sentences.. like:
Umi, nak mandi. Panas.

Petang tadi, when we sent Walid to the bicycle park, she asked, 'Owit (oh, dia masih belum bole sebut walid), spec mana?' sambil tunjuk ke arah mata. Walid answered, 'Pakai contact la'. Me ROFL!

Organizing the room

This is my dream sewing room:- dalam mimpi boleh la dapat kot.. heheheh

This weekend, I wanted to do some sewing, however was very much disturbed with the room condition. The iron and the ironing board was in the other room, which I have to now and then going to the other room for ironing. Later, Mat told me that my SIL is coming and staying during the school holiday and I thought is about time for me to switch the bed and the ironing board, or else I cannot burn the midnite oil when she's here. I didn't take any picture 'before', but this is the 'after' look.



I didn't get my dream room tho, but having to have this pun dah ok. Dah naik dah semangat ini. Heheheh...